Rákóczi tábor ismertető - összeállított szöveg

2010. január 30-án, Bajmokon, a falumban tábor ismertető estet tartottam. Sok fiatal jelent meg, nagy örömömre és ez annak is a jele, hogy van még remény a mai magyar diákokban. Felkeltette az érdeklődésüket az a plakát, amit készítettem és kíváncsiak voltak az est további részeire, információira. Nagyon jó hangulatban telt az előadás, baráti hangvételű, családias légkörben beszélgettünk az Alapítványról és annak munkásságáról. Azt hiszem sikerrel zárhatom, ugyanis sok érdeklődő és tehetséges fiatal felszólalása a következő volt: "Én ezt megpróbálom!", "Ez tetszik!", "Akarom!". Biztos vagyok abban, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy mégtöbb tudásra éhes, barátságra szomjas, utazásra vágyó fiatal jelentkezzen egy életre szóló élményre. A mellékelt szöveg, az az anyag, amit nekik is előadtam.

Vízum...Vége?!

Már csak egy hajszál választ el, már csak egy döntés kérdése...
Ennyi választ el minket, délvidéki magyarokat, Európától. Attól, hogy vízum nélkül lássunk világot. Hogy meglátogathassuk rokonainkat, barátainkat szerte a Kárpát-medencében. Hogy ne  álljunk hajnali hatkor a konzulátus ajtaja elé, és várjunk fél napot annak reményében, hogy megkapjuk azt a dokumentumot, amely segítségével ha csak pár napra is, de beutazhatunk a schengeni területre.

Beszámoló a II. Erdélyi Rákóczi Családi Kör Találkozóról

2009-ben került megrendezésre az Ifjúsági Károly-díjas Magyarságismereti Mozgótábor 16. programja (www.rakoczitabor.hu). Ezáltal már több, mint 700-an vettek részt a programon Erdélyből. Néhány éve felmerült a kapcsolattartás új formájaként egy helyi találkozó megszervezésének ötlete. Igy került sor 2008-ban az I. Erdélyi Rákóczi Családi Kör Találkozóra Csíkszeredában. A találkozó célja a személyes kapcsolatok ápolása mellett a továbbképzés volt. A csíkszeredai alkalom eredményeként elmondható, hogy felélénkült a Rákóczi Családi Kör élete, a 2009-es táborba pedig ötszörös lett a túljelentkezés, mivel mindenki egyre szélesebb körben kezdte terjeszteni a tábor hírét. A sikeres rendezvényen felbuzdulva, idén újra megszerveztük a találkozót. Ezúttal Marosvásárhelyt választottuk helyszínként, ahova 125 középiskolás és egyetemista fiatal gyűlt össze, akik idén már nem csak Erdélyből, hanem Magyarországról, Kárpátaljáról, Felvidékről és Délvidékről is eljöttek a találkozóra