Egy idei felvidéki táboros beszámolója

Rövid beszámoló erről a felejthetetlen 2 hétről :)
Július 26-án vegyes érzelmekkel szálltam fel az autóbuszra Komáromban. Örültem, boldog voltam, de féltem is egy kicsit, hogy milyen lesz, lesznek-e barátaim. Szerencsére ez a félelemérzet gyorsan elmúlt, hamarosan elkezdtünk ismerkedni, barátkozni. Az alaptáborba, Gyomaendrődre érve el is felejtettem, hogy aggódtam akár egy percig is. :) Megtörtént a szokásos regisztráció, tovább ismerkedtünk.

Felvidéki referens

A referens-rendszer önkéntes munkán alapuló motorja az egész alapítványnak. A négy határon túli magyar régióban a referensek hirdetik meg a pályázatot, illetve választják ki minden évben a sikeres pályázókat, akik részt vehetnek a Magyarságismereti Mozgótáborban. Ugyancsak a referens koordinálja a Rákóczi Családi Kör regionális megmozdulásait. Valamennyi referensünk egykori Rákóczi táboros, akik szívvel lélekkel, s saját tapasztalatukból kiindulva dolgoznak azért, hogy a mozgótábor illetve a Rákóczi Családi Kör valódi közösséget, s életre szóló meghatározó, útnak indító élményt nyújtson a fiataloknak.

Bűn és büntetlenség Nagymegyeren - avagy az elhíresült Biszku - film

Novák Tamás és Skrabski Fruzsina „Bűn és büntetlenség” című dokumentumfilmjének központi témája Biszku Béla, az MSZMP egykori belügyminisztere (1957-1961) az 1956-os forradalom utáni példátlan megtorlás utolsó élő vezetője. A nagy közéleti vitát kavart alkotást a nagymegyeri Kultúrházban néztük meg, 2010. október 23.-án, a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány által szervezett Mienk a jövő konferencián. Mi, "rákóczisok" mintegy nyolcvanan ültünk a nézőtéren, de velünk volt még néhány határontúli származású sikeres magyar híresség is.

Mienk a jövő? - Rákóczi Családi Kör Találkozó Nagymegyeren

2010. október 22. – 24. közötti hétvégén Nagymegyerre, Felvidékre szervezzük a következő Rákóczi Családi Körös találkozót, melynek témája a fiatalok felelős közéleti szerepvállalása lesz, illetve az értékközpontú gondolkodás és az ezen értékek szerinti életvitel a mai világban. A program rendkívül sokrétűnek ígérkezik.

Komáromi találkozó

Kicsit megkésve érkezik egy rövidke beszámoló a találkozóról. :)
"Egy a hitünk és egy a reményünk,

Bár Kárpátalján, Felvidéken élünk,

Bár Erdélyben és Délvidéken élünk,

Együtt szólunk, együtt zenélünk."

Viva Rákóczi! – Egység a sokféleségben! Élet a Magyarságismereti Mozgótábor után is!

2010. április 16. és 18. között újra összegyűlt „rákóczis sereg” vonta fel zászlaját, ezúttal Rév-Komárom kapui alatt, vagyis Nyugat-Felvidék eme nagy történelmi múltra visszatekintő központja adott otthont az immáron hetedszerre megrendezett – a Kárpát-medence magyar fiataljait, egykori mozgótáborosokat összefogó – Rákóczi Családi Kör nagytalálkozójának.

Szent István szobrának koszorúzása Komáromban

"Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a pillanatokat - megállunk, hogy érezzük a napfényt, és saját szivárványt építünk. Ma van az a nap, amikor megünnepeljük a lehetőségeket, és nekivágunk saját kalandjainknak. Ma van az a nap, amikor élünk és nem aggódunk, amikor megünnepeljük az örömöt, amikor időt találunk álmainkra, és arra, hogy higgyünk a csodákban." Ma van az a nap, amikor megemlékezünk régmúlt idők nagy tetteiről és azokról, akiknek sokat köszönhetünk! Hálás szívvel kell tekintenünk Szent István királyunkra, aki uralkodása alatt arra törekedett, hogy a Kárpát-medence egységét megteremtse, és a kereszténységet elterjessze. Tudta, hogy békével sok mindent elérhet.

Beszámoló a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány komáromi találkozójáról

Egy újabb találkozás, újabb élmények és újabb lehetőség a további szervezésre. Hogy ne szaporítsam tovább a szót, azt hiszem bátran kijelenthetem: várjuk a következőt!

Felvidék, mi is így szeretünk!

Szeretettel ajánljuk minden rákóczis és rákóczi-barát figyelmébe! Mi is így szeretjük! :)

Prezentáció 2010 :)

Prezentáció :-)
Sikerült elkészülnöm az idei táborpropagáló prezentációval. Akinek szüksége van rá, nyugodtan változtasson rajta. :-) Ez a prezentáció ismét bejárja majd a bodrogközi alap- illetve középiskolákat, gimiket. Ezt a prezentációt saját fotóim alapján készítettem és főként a felvidékieknek. Ezért ha valami tényleg nem tetszik benne, változtassátok meg.