Rákóczi-farsang

Újabb ok a találkozásra. Farsangot ünnepeltek a Rákóczi Családi Kör tagjai.

100 Rákóczis fiatal önkénteskedett a Délvidéken

2011. október 21. - 23. között zajlott a Rákóczi Alapítvány délvidéki találkozója az önkéntesség jegyében. 100 fiatal érkezett szerte a Kárpát-medencéből a szervezők hívószavára: "Fess Te is!" a Szabadka melletti kis faluba, Hajdújárásra. Önkéntes munkával lefestettek több száz méter kerítést az iskola körül, illetve a helyi sportpálya lelátóit. A festéket ugyancsak az Alapítvány ajándékozta a falunak. Mint azt elmondták az elnökségben... szeretetből.

Békejobb, avagy mit üzen a Rákóczi-tábor

Mára majdnem 2500-an vagyunk, mi Rákóczisok, szerte a világban. Két és fél ezer fiatal, aki kapott valamit a tábortól. Rengeteg információt. Élményt. Barátságot. Hitet. Reményt. Egészséges nemzeti öntudatot.Mindannyian visszük a "rákóczis" láthatatlan lobogót. A lobogón ki ki a maga üzenetét: egy-egy mondatot, amely mindannyiunk Zsuzsa nénijének vagy Berci bácsijának száját hagyta el, vagy éppen valamelyik vezetője.

Kettős állampolgárság - hogy is? hol is? Nekem is, nekem is... :)

Kedves rákóczisok!

Mint azt tudjátok, azok, akiknek felmenőik magyar állampolgárok voltak, beszélik a magyar nyelvet, folyamodhatnak könnyített eljárásban a magyar állampolgárságért. Ime egy kis összeállítás, hogyan is kell ezt kérelmezni, mi a menete az ügyintézésnek.

Aprócska kiegészítés - ha a leadott dokumentumok alapján más családtag is kérelmezni szeretné az állampolgárságot, ezt az ügyintézés elején jelezni kell.

Hogyan szervezzünk Rákóczis találkozót - lépésről lépésre

Sokan, sokfelé a Rákóczi Családi Körben kérdezik - hogy is szerveződik egy Rákóczis találkozó. Megvan ennek a menete, s ahhoz, hogy ez rákóczis profilon belül maradjon, be kell tartani alapszabályokat. Minden rákóczis találkozó csapatmunka. Ez kulcsfontosságú. Ne egy ember vigye a vállán az összes adminisztratív és tartalmi teendőt, hanem szervezzen maga köré csapatot. A szervezés menetéről összeállítottunk nektek egy kis kérdezz-felelek útmutatót. Remélem, hasznát veszitek, hasznát vesszük. :) HajRákóczi!

Újra találkozunk! - IV. Erdélyi Rákóczi Családi Kör Találkozó - FRISSÍTVE!

FIGYELEM, FIGYELEM! A találkozóra való jelentkezés határideje SZEPTEMBER 15-re módosul a buszok szervezése, valamint a szállás tervezése miatt. A jelentkezés szept. 20-ig visszamondható, utána viszont a megrendelt étkezés és szállás miatt 10 eurós hozzájárulási díj vonatkozik azokra, akik mégsem jelennek meg a helyszínen. Köszönjük a megértést! :)

Kedves Mindannyian! Szeretettel várunk Benneteket a soron következő erdélyi rákóczis találkozóra, mely az erdélyi Válaszúton kerül megrendezésre 2013. október 4-6. között. Program, tudnivalók alább. Találkozzunk Válaszúton! :)

Budapesti találkozó

Egy igazán családias
Családi Kör találkoz

Reményik Sándor: A Kereszt Fogantatása

Húsvéti Gondolatok...

MagyarSzó: Festettek, szeretetből

Több száz méternyi kerítést, padot festett le a hétvégén csaknem száz önkéntes fiatal Hajdújáráson. A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány második alkalommal szervezett a Délvidéken találkozót, ezúttal, mint azt a szervezőtől, Korom Máriától megtudtuk, úgy döntöttek nyitnak a külvilág felé: önkéntes munkával segítenek ott, ahol arra szükség van. 

Nézz velem tűzijátékot!

néhány gondolat az ismét találkozásról...
Augusztus 19 és 21 között került megrendezésre a Rákóczi Családi Kör soros, budapesti találkozója, amelyen a négy elszakított terület (Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély) mintegy 90 fiatalja képviseltette magát.