Délvidéken az önkéntesség jegyében

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért ezúton meghívja Önt - a sajtó nemes képviselőjét – alapítványunk második délvidéki találkozójára, melyet 2011. október 21. és 23. között rendezünk, Hajdújáráson.

Mivel 2011. az Európai Önkéntesség éve, ezért Az önkéntesség jegyében: Fess te is! címet viseli a rendezvény. Hajdújárás vendégül lát minket, fiataljainkkal pedig szombat délelőtt kifestjük az iskola kerítését, illetve a sportpálya lelátóit. Úgy gondoljuk, rendkívül fontos a példamutatás ilyen formája: hiszen 100 fiatal 7 országból (Szerbia, Románia, Ukrajna, Szlovákia, Magyarország, Horvátország és Lengyelország) elmegy egy kisfaluba, hogy ott önkéntesen és bérmentve szebbé tegye a települést.

Fess te is! Akciónk 2011.10.21-én 09:00 és 12:00 között zajlik az iskola udvarban és a helyiközösség mögötti sportpályánál.
Emellett szeretnénk felhívni figyelmét a találkozó következő programjaira: 22-én, szombaton 15:00-tól kerekasztalbeszélgetés Önkéntesség, társadalmi szerepvállalás címmel, illetve az ezt követő '56-os megemlékezésre (helyi közösség nagytermében).
A Rákóczi Családi Kört jelenleg mintegy 2300 kárpát-medencei fiatal alkotja, akik az elmúlt 18 évben részt vettek az alapítvány Magyarságismereti Mozgótáborában. Ez a kötelék azért alakult, hogy az egykori résztvevők összetartozását biztosítsa, a baráti kapcsolatok fenntartását elősegítse, támaszt nyújtson a nehéz helyzetekben.
A rendezvény létrejöttét a II. Rákóczi Ferenc Alaítvány és Hajdújárás önkormányzata támogatta.