Rákóczi-farsang

Újabb ok a találkozásra. Farsangot ünnepeltek a Rákóczi Családi Kör tagjai.

Azon a helyen, ahol a kreativitási faktor magasba szökve tevékenykedik a mindennapi életben is, nem unatkozik az ember. Ha ezt a kreativitást tervekbe is átalakítjuk, és kiterjesztjük egy csoport, merő véletlenből a Rákóczi Családi Kör szintjére, akkor mindig találunk egy indokot, amiért kollektíven találkozhatunk. Így vált valóra az első ízben megtartott Rákóczi-farsang.

Az eseménynek a budapesti Márton Áron kollégium lett a helyszíne. Az intézményt ugyanis nagy számban lakják Rákóczisok, akiknek így át lett hidalva egy nehézség, az összejövetelre való eljutás. A nagy részben Budapesten tanuló emberekből, és persze a távolabbról érkező "vendégekből" összekovácsolódó társaság farsanghoz hűen jelmezekbe öltözött, ki ki a saját módján, de visszaadta a farsangi hatást. A visszajelzésekből ítélve a hangulat remek volt, és szépszámú táboros verődött össze 2012. február 16-án.

Hogy miért volt erre szükség? A válaszra adható rengeteg lehetőség közül a legtöbb embernek ugyanaz jut el leggyorsabban az agy Rákócziért felelős részébe: az emberek, és az általuk alkotott közeg hiánya. Talán ez motivál minket arra, hogy a nehézségek képeit háttérbe szorítva az éppen zajló összejövetelen már a következő találkozást szervezzük.

Remélhetőleg a kezdeményezés szokássá válik.Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki minden támpontért hálás, ahol Rákóczis emberekkel találkozhat, és újra és újra átérezheti a találkozások magával ragadó varázsát.

Korom Balázs

Hozzászólások

remélem jövőre már én

remélem jövőre már én is ott lehetek közöttetek! :)