Kárpátaljai rákóczisok a tóparton

Egy hónappal a 22. Magyarságismereti Mozgótáborból való hazatérés után és egy pár nappal a szabadkai Rákóczi Családi Kör találkozója előtt a kárpátaljai rákóczisok úgy döntöttek, hogy ideje volna egy régiós csobbanásra.

Úgy tűnik, hogy az augusztus közepei közös kirándulás már hagyomány lesz nálunk, hiszen tavaly Vásárosnaményban zavartuk a medencék vizeit, idén viszont határon belül maradtunk és a helyszín a Beregi tó volt. Tökéletes volt az ismerkedésre, a fürdőzésre, a közös játékokra, beszélgetésekre, nevetésre. A kirándulás elsődleges célja az volt, hogy a 2015-ös új családtagokat megismertessük a korábbi táborozókkal, valamint régión belül is befogadjuk őket kicsiny kárpátaljai közösségünkbe. Élménydús kiruccanást tudhatunk magunk mögött, hiszen igyekeztük a nap minden percét élvezni és kihasználni. A tóban való játékok, a tűzrakás és szalonnasütés, a napozás és az ebéd utáni közös szundítás úgy gondolom, hogy felejthetetlenné tették számunkra ezt a kirándulást. Biztosak vagyunk abban, hogy augusztus 11-én Okulova Nyina, egyik kárpátaljai referensünk megállás nélkül csuklott, hiszen emlegettük eleget és hiányoltuk őt nagyon. A legközelebbin tessék, kedves Nyina, megjelenni ;) Ez a felszólítás ugyan úgy érvényes Tanczár Gergőre, aki a napokban hagyta el a kontinenst és repült Kanadába. Nélkületek nem volt teljes a társaság. Várunk benneteket haza szeretettel.

A délutáni szieszta alatt nagy ötletek, viccek és tervek születtek, amelyeket a jövőben szeretnék megvalósítani együtt. Reméljük, hogy ez a maroknyi kis kárpátaljai rákóczis közösség nem fog a szélrózsa minden irányába szétszéledni és még megannyi programot szervezünk meg együtt. Jó volt veletek, hamarosan találkozunk a kárpátaljai R-caffén Beregszászban és Ungváron.

Dancs Kriszta, kárpátaljai referens

2015. augusztus 11-én a kárpátaljai Rákóczisok regionális találkozót rendeztek. Az összejövetel egy Rákóczi-cafénak indult, de végül egy egésznapos pancsolás lett a vége.

A beregi tóparton 12 kárpátaljai volt táboros gyűlt össze. A napot ismerkedéssel kezdtük, mert voltak idei és régebbi táborosok is, akik eddig még nem találkoztak. A nap folyamán játszottunk csapatépítő játékokat. Mint mindig itt is elmaradhatatlan volt a jókedv és a humor, aminek az időjárás is kedvezett.

Ezzel az összejövetellel fogadtak bennünket, friss(ensült) Rákóczisokat a kárpátaljai csapat részesévé.

Mert, a Rákóczi Családi Körbe való tartozás egy életre szól.


Lőrinc Ingrid