alapítvány

Rákóczi ösztöndíj a 2015/2016-os tanévre

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért és a kanadai Rákóczi Alapítvány ösztöndíj lehetőséget kínál tehetséges fiataloknak, akik részt vettek a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótáborban, tagjai a Rákóczi Családi Körnek és felvételt nyertek egyetemi tanulmányokra. Az alapítvány célja, hogy a tehetséges fiatalok életpályája ne szakadjon meg anyagi nehézségek miatt.

Adó 1% -mire is használtuk fel

Az 1% felajánlásokból befolyt összeget alapítványunk a 2014 nyarán megrendezett Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor – Diákok Határok Nélkül program lebonyolítására használta fel. A rendezvényen célja, hogy a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék különböző tájairól érkező összesen több mint 100 tehetséges fiatal lehetőséget kapjon a magyarság és a régió történelmének jobb megismerésére, találkozzon hasonló sorsú társaival és életre szóló emlékeket, barátságokat szerezzen a 12 napos program alatt. (Részletek a csatolt fájlban.)

Közhasznúsági jelentés 2014

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért 2014-es közhasznúságai jelentésének dokumentumai ezen bejegyzés csatolmányai között érhetőek el és tölthetőek le.

Jótékonysági Rákóczi Gála Torontóban -2015

A Rákóczi Alapitvány - az elnök asszony szavaival élve - egy reményt osztogató szervezet. Évente több mint 200 fiatalt támogatnak: majd ötven diákot ösztöndíjjakkal segítenek, harminc rászoruló gyermeket napi egyszeri meleg ebéddel, valamint 21 éve minden nyáron közel száz szerencsés pályázót a 10 napos csodálatos Mozgótáborral.

Levél az Alapítvány elnökasszonyától

 Kedves Rákóczi Családi Kör tagjai, drága Szeretteink!

A múlt hónapban egy nagyon érdekes dolog történt, Kardos Kata Felvidékről, aki több, mint 10 éve végezte el a tábort testvérével, Lászlóval együtt,  küldött nekünk egy üzenetet, kérve az Alapítvány bankinformációját. Kiderült, hogy Édesanyja elhunytakor azt kérte, hogy virág helyett a barátok Édesanyja emlékére adakozzanak a Rákóczi Alapítvány részére. Tíz év távlatából is élénken él benne a Tábor emléke, és még mindig úgy érzi, hogy nagy hatással volt életére. „Fantasztikus munkát tetszenek csinálni, kívánok hozzá sok erőt és egészséget."

Rólunk

Az alapítványról és a mozgótáborról, dióhéjban a kezdetekről, a működésről, és a benyomásokról.

Testvéralapítványunk - Canadian Rakoczi Foundation

A kanadai Rakoczi Foundation es a II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért alapítvány szoros együttműködéssel, testvéralapítványként dolgoznak egymással. Közös céljuk a kárpát-medencei fiatalság felemelése, megerősítése. A Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábort a kanadai Rakoczi Foundation indította el 1994-ben. Kanadai honlapunk sok sok táboros képpel itt található: www.studentswithoutboundaries.org

Az alapítvány számlaszáma - köszönjük adományaikat!

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány magánadakozások jóvoltából teremti elő a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor megvalósításához, a Rákóczi Családi Kör tevékenyégéhez, az ösztöndíj-lehetőségek biztosításához szükséges anyagi fedezetet. Célunk a kárpát-medencei fiatalok önazonosságtudatának erősítésével egy egészséges Közép-Európa jövőjéhez hozzájárulni.

ÚJ email cím a Kandai Rákóczi Alapítványra!

A kanadai Rákóczi Alapítvány levelező szervert vált. Így az eddigi (rakoczi@ca.inter.net) e-mail cím meg fog szűnni. Helyette új lép életbe. A részletekért kattints a bejegyzésre.

Adó 1% -mire is használtuk fel

Az 1% felajánlásokból befolyt összeget alapítványunk a 2009. június 26 és 2009. július 13. között megrendezett Rákóczi Magyarságismereti Mozgótábor – Diákok Határok Nélkül program lebonyolítására használta fel. A rendezvényen célja, hogy a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék különböző tájairól érkező összesen 135 tehetséges fiatal lehetőséget kapjon a magyarság és a régió történelmének jobb megismerésére, találkozzon hasonló sorsú társaival és életre szóló emlékeket, barátságokat szerezzen a 17 napos program alatt.

Tartalom átvétel