pályázatok

Legendák Kárpátalján – Szájról szájra pályázat

A pályázat célja: Kárpátalja különböző településeihez, természeti kincseihez, építészeti, történelmi helyeihez, hagyományaihoz stb. kötődő legendák változatainak összegyűjtése. Fontos, hogy a pályázó a tőle telhető leghitelesebben jegyezze le a településéről, tájegységéről hallott történetet.

25. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny (2015/2016-os tanév)

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1995. október 1. és 2002. augusztus 31. közöttszületett fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait.

Rákóczi ösztöndíj a 2015/2016-os tanévre

A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány a Kárpát-medencei Fiatalokért és a kanadai Rákóczi Alapítvány ösztöndíj lehetőséget kínál tehetséges fiataloknak, akik részt vettek a Rákóczi Magyarságismereti Mozgótáborban, tagjai a Rákóczi Családi Körnek és felvételt nyertek egyetemi tanulmányokra. Az alapítvány célja, hogy a tehetséges fiatalok életpályája ne szakadjon meg anyagi nehézségek miatt.

Pályázati felhívás 2014

Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon, járd körül nagy és kis városait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned, mint pályázni a Rákóczi Mozgótáborba. 4 határon túli magyar közösséget képviselő fiatalok, 7 országot átfogó összefogás. Részese akarsz lenni? Pályázz!

Pályázati felhívás 2013

Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon, járd körül nagy és kis városait, ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez! Mindehhez nem kell mást tenned, mint pályázni a Rákóczi Mozgótáborba. 4 határon túli magyar közösséget képviselő fiatalok; évente 12.000 kilométer; 3 busz, 5 fő helyszín,7 országot átfogó összefogás. Részese akarsz lenni? Pályázz!

Gyakornoki program Surján László irodájában, az Európai Parlamentben

Surján László, az Európai Parlament alelnöke, a Charta XXI Mozgalom alapítója, egy hónapos gyakornoki programot hirdet brüsszeli irodájában. A gyakornoki program célja a Charta XXI Mozgalom teékenységének segítése, az Európai Unió szellemiségével és az Európai Parlament működésével való megismerkedés.

„Hogyan képviselném nemzeti közösségem az Európai Unió fővárosában”

brüsszeli gyakornoki program - kárpát-aljai, erdélyi és vajdasági fiatalok számára

Pályázati felhívás - Magyarságismereti Mozgótábor – 2012

2012 - új év, új lehetőségek, s újra Magyarságismereti Mozgótábor. Utazz, tanulj, barátkozz - ismerd meg Magyarországot, ismerd meg a többi határon túli régióból származó fiatalt!
Ez nem csak egy kirándulás, ez egy életre szóló élmény. Ragadd meg a lehetőséget!

SZABAD EURÓPA GYAKORNOKI PROGRAM 2012

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti Delegációja idén is meghirdeti gyakornoki programját az Európai Parlamentben. A program célja lehetőséget teremteni fiatal magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, valamint betekintést nyerjenek az Európai Néppárt és a Szövetség Delegációjának munkájába. 2005 óta több mint száz fiatal vett részt a programban.

Hungarikumok 2011

A Lakiteleki Népfőiskola 2 fordulóból álló pályázatot hirdet a Kárpát-medence 9-12. osztályos középiskolás diákjai számára „Hungarikumok, nemzeti kincsek" címmel.

Tartalom átvétel