Hogyha én európai parlamenti képviselő lehetnék... - pályázati felhívás Brüsszeli tanulmányúton való részvételre

Gál Kinga európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet a Rákóczi Családi Kör tagjai számára. 25 nyertes pályázó brüsszeli tanulmányúton vehet részt 2012. december 5-9. között.

"2040-et írunk, az Európai Parlamentben jelentés készül a "Nemzeti kisebbségek és kisebbségi nyelvek védelme" címmel. A Kárpát-medencei Eurorégiót képviselő európai parlamenti képviselőként fontosnak tartod, hogy aktívan részt vegyél a jelentés kidolgozásában. 

1.) Kikkel konzultálnál a jelentés tartalmáról? Sorolj fel 5 jelenleg tevékenykedő/működő szereplőt, akikkel találkoznál ezzel a céllal! Lehetnek magyar vagy más európai nemzeti kisebbségi kérdésekben érintett vagy érdekelt politikusok/közéleti személyiségek/kisebbségi szervezetek/intézmények stb. helyi/nemzeti/nemzetközi szinten. Röviden indokold meg, hogy miért pont ezekkel a szereplőkkel tartod fontosnak az egyeztetést! 

2.) A jelentés a végső szavazás előtt plenáris vitára kerül, ahol a képviselők felszólalási ideje maximum 2 perc. A vitában te is felszólalhatsz. Írd meg a felszólalásodat maximum 250 szó terjedelemben!" 

A pályázathoz csatolni kell egy rövid (max. 1 oldal terjedelmű) bemutatkozó levelet (tanulmányok, családi körülmények, érdeklődési körök, Magyarságismereti Mozgótáborban való részvétel éve és jelentősége számodra). 

25 nyertes pályázó brüsszeli látogatáson vehet részt 2012. december 5-9. között, ahol személyesen találkozhatnak Gál Kinga néppárti képviselővel, ellátogathatnak az Európai Parlament új látogatóközpontjába, a Parlamentáriumba, ahol szimulációs játék keretén belül nyerhetnek betekintés a képviselők munkájába, valamint megismerkedhetnek Brüsszel és környéke nevezetességeivel. 

Beküldési határidő: 2012. október 14.

Értesítés a pályázat eredményéről: 2012. október 21.

A pályázatot a kinga.gal@europarl.europa.eu címre kell beküldeni elektronikus formában. 

A pályázathoz sok sikert kívánunk!

Gál Kinga és munkatársai