KITAGADOTTAK - Szeminárium a budapesti Rákóczi Családi Kör Találkozón-

A kanadai Rakoczi Foundation a magyarországi II. Rákóczi Ferenc Alapítvánnyal együttműködve RÁKÓCZI CSALÁDI KÖR TALÁLKOZÓT szervez 2015 tavaszán, április hónapban. A találkozó keretében egy 3 napos szeminárium kerül megrendezésre, melynek központi témája a magyar holokauszt.

A szeminárium címe: KITAGADOTTAK

Időpontja: 2015. ÁPRILIS 24-25-26.

Helyszín: Csillebérci Ifjúsági és Szabadidő Központ
(Konkoly Thege Miklós út 21.)

A szemináriumról: a résztvevők a program keretén belül részletesen megismerkedhetnek a holokauszt magyarországi történetével, valamint a zsidó kultúra magyarországi hagyományaival és jelenével. A múzeumok kiállításainak segítségével, a film- és színházművészet eszközeivel, valamint koncentrációs tábort túlélt szemtanúkkal való találkozással személyessé kívánjuk tenni a rendezvényt a résztvevő diákok számára. A rendezvény fontos feladatának tartjuk, hogy a résztvevők találkozzanak és megismerkedjenek olyan hagyományos zsidó életmódot folytató fiatalokkal, akikkel egy korosztályt alkotnak. A szeminárium így az identitás, elsősorban a nemzeti-kulturális identitás problémájának „kibeszéléséről” is szólhat majd. A szemináriumon a Rákóczi Családi Kör tagok ingyenesen vehetnek részt. A rendezvény költségét (szállás, étkezés, programok, belépők) az alapítvány fedezi. A résztvevőknek a rendezvény helyszínére való eljutást kell finanszírozni.

A szeminárium célja:

A magyar történelem tragikus eseményeivel szembenézni és azokat jobban megismerni, a megbékélés folyamatát a megbeszélések alapján folytatni.

Jelentkezés a szemináriumra:

A jelentkezés online történi: http://talalkozo.rakoczi.ca/

A honlapon található űrlap kitöltésével lehet regisztrálni a részvételi szándékot.

Jelentkezési határidő: 2015. április 1.